WooCommerce devaajien näkökulmasta

Contrastin tekemiä havaintoja WooCommercesta sekä hyvässä että pahassa.

30.7.2016

Edellisessä WooCommerceen liittyvässä blogi-kirjoituksessa kerroimme, miksi WooCommerce on tämän hetken paras nettikauppa-alusta.

Contrast Digital on kerennyt tehdä jo useita WooCommerce-pohjaisia verkkokauppoja, varmaan enemmän kuin muut saman kokoluokan toimistot. Aiomme nyt jakaa meidän devaajien tekemiä havaintoja WooCommercesta sekä hyvässä että pahassa.

1. WooCommerce devaajien työkaluna

Nettikauppoja on moneen junaan, mutta miten WooCommerce menestyy devaajan työympäristönä? Lyhyt vastaus: mikäli tulee seinä vastaan, 90% kerroista vika on devaajassa eikä alustassa. WooCommerce tarjoaa ympäristön, josta löytyy kaikki verkkokauppaan tarvittavat perustoiminnot, jonka valmiita pohjia pystyy helposti räätälöidä omanlaisiksi, sekä laajentaa itse kaupan toimintaa omilla lisäosilla. Maksullisia lisäosia on myös mahdollista ostaa WooCommercelta, mutta mikäli halutaan täysin räätälöityjä lisätoiminnallisuuksia, osaava devaaja kirjoittaa sellaiset nopeasti.

2. Alati kehittyvä alusta - Se ottaa sekä antaa

WooCommerceen on tänäkin vuonna tullut jo useampi "major update"  ja lukuisia pienempiä päivityksiä. Tämä päivitys-sykli takaa, että kaupan omistajalla on saatavilla uusimmat teknologiat sekä alustan pysymisen mukana nettikauppojen trendeissä. Tiheä sykli saattaa tarkoittaa sitä, että sivuston lisäosa tai ominaisuus vanhenee - tämä voi olla joko hyvä tai huono asia. On helppo mieltää negatiiviseksi asiaksi, mikäli päivityksen takia devaaja joutuu kirjoittamaan vanhaa koodia uusiksi. Toisaalta tämä tapa ei salli devaajan laiskistua, vaan pakottaa ylläpitämään omaa tietotaitoaan ja alustan tuntemusta. Contrast Digital suosittelee verkkokauppa-asiakkailleen kuukausiylläpitoa, jolloin huolehdimme kaupan korjauksista ja versiopäivityksistä.

3. WooCommercen opetteleminen - Mitä se vaatii?

PHP :D

WooCommerce on avoimen lähdekoodin alusta, joka on kirjoitettu WordPressin päälle. WordPress on tunnetusti vahvasti PHP:lla kehitettävä alusta, mutta pelkällä PHP:lla WooCommercen oppimiskäyrä voi olla jyrkkä. Mikäli löytyy syvempää osaamista WordPressistä, sen funktioista ja etenkin kannan rakenteesta, WooCommeren oppiminen ei luulisi olevan mahdoton tehtävä. Nettikauppa voisi varastoida ja käsitellä dataansa hyvinkin monella eri tapaa, mutta WooCommerce käyttää hyvin pitkälti samaa tietokantarakennetta, kuin WordPress. Myös WordPressin hookit näyttelevät suurta roolia WooCommercen rakenteissa. Perusymmärrys hookkien korvaamisesta ja kirjoittamisesta tarjoaa suuret mahdollisuudet muokata kaupan rakennetta.

Jos siis verkkokauppaa tarvitset, ota reippaasti yhteyttä hello@contrast.fi ja kerro tarpeistasi. Emme ole vielä törmänneet asiakkaan toiveeseen, mitä emme olisi kyenneet toteuttamaan.