Taidemaalariliitto

Moderni verkkogalleria Suomen suurimmalle kuvataidetapahtumalle

Digital strategyUI designUX designWeb development

Verkkogalleria WooCommerce-kaupalla Taidemaalariliiton Teosvälitys -tapahtumalle, joka toimi myyntialustana taiteilijoille ja heidän teoksilleen

teosvalitys.painters.fi
image 1
image 1
image 1

Asiakkaastamme

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalarien valtakunnallinen järjestö, joka työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja satojen kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi. Taidemaalariliitto järjestää vuosittain Suomen suurimman kuvataidetapahtuman Kaapelitehtaalla Helsingissä. Teosvälitys-tapahtumassa esitellään ja myydään Taidemaalariliiton jäsenten töitä. Näyttelyyn osallistuu vuosittain yli 600 taidemaalaria, jolloin näytillä on lähes 1700 taideteosta ja vierailijoita vuosittain noin 20 000.

Image 2
Image 2
Image 2

Haaste

Taidemaalariliitto lähestyi Contrastia tarpeenaan luoda Teosvälitys-tapahtumalle verkkoilme sekä moderni ja joustava verkkoalusta, jonka tarkoituksena on toimia Teosvälitys-tapahtumassa digitaalisena verkkogalleriana, kuvataiteilijalistauksena ja verkkokauppana. Kuvataidegallerian ja taidekaupan digitalisoinnin tarkoituksena oli tukea kuvataideyrittäjyyttä vaikeina pandemia-aikoina ja siirtää ostaminen verkkoon.

Image 5
Image 5
Image 5

Lähestymistapa

Projekti käynnistyi määrittelytyöllä. Sen aikana konseptoimme ajatuksen siitä, miten kauppa toimii parhaiten sekä verkkogalleriana että verkkokauppana niin, että potentiaaliset asiakkaat ja tapahtuman vierailijat pääsevät tutustumaan taidemaalareihin ja heidän teoksiinsa sekä sujuvasti ostamaan ja varaamaan teoksia. Verkkogalleria toimii Taidemaalariliiton jäsenille myös ilmoittautumisalustana, jonka avulla taiteilija pystyy toimittamaan taidemaalarilistaukseen tarvittavat biografiatiedot, portfolion sekä välittämään haluamansa teokset myyntiin. Perusteellisen suunnittelutyön pohjalta rakensimme toiminnallisuuksiltaan rikkaan verkkogallerian, jossa keskiöön nostettiin taidemaalarien teokset, taiteilijat sekä itse tapahtuma.

Image 3
Image 3
Image 3
Image 4
Image 4
Image 4
Image 6
Image 6
Image 6

Ratkaisu

Kehitimme Taidemaalariliiton Teosvälitys-tapahtumalle uudistetun ilmeen, jonka inspiraationa oli yhdistää teollisen muotoilun puhdas ja rouhea tyyli sekä renessanssin arkkitehtuurin klassiset geometriset muodot. Maalauksia ympäröivä leveä valkoinen tila muistuttaa taidenäyttelyiden esillepanoa. Suurten kuvien ja valokuvien yhdistäminen Sans serif -kirjasintyyppiin luo raikkaan ja modernin tunnelman, kun taas tummanvihreä korostusväri muistuttaa verkkosivun kävijää Suomen metsistä ja luonnosta.

Rakensimme teosten myyntiä ja ostoa varten WooCommerce-kaupan ja toteutimme räätälöidyn ennakkovaraustoiminnallisuuden, jonka avulla vierailijat voivat ennakkovarata teoksia maksuttomasti ennen tapahtumaa. Ostamisen tueksi kauppaan rakennettiin monipuolinen tuotesuodatin ja hakutoiminnallisuus. Vierailijoiden turvallinen tapahtumavierailu varmistettiin rakentamalla sivuille kustomoitu varausjärjestelmä. Toteutimme liiton taiteilijoille ilmoittautumis- ja sisällönsyöttölomakkeen, jonka avulla pystyimme siirtämään yli 600 taiteilijan ilmoittautumisen ja teostiedot automatisoidusti verkkokauppaan. Kokonaisuudessaan projekti toteutettiin kunnianhimoisessa aikataulussa ja tiiviissä yhteistyössä Taidemaalariliiton tiimin kanssa ylittäen odotukset!

Image 7
Image 7
Image 7

Asiakas sanoo

Contrast erottui alusta asti innostuneella asenteella ja aidolla kiinnostuksella hankettamme kohtaan. Verkkosivu toteutettiin tiiviillä aikataululla hyvässä yhteistyössä ja lopputulokseen ovat olleet tyytyväisiä niin asiakkaat kuin taiteilijatkin.

Pekka Parviainen, Teosvälityksen projektipäällikkö
Image 8
Image 8
Image 8